Jezero Perućac sa uključenim krstarenjem

Jezero Perućac sa uključenim krstarenjem

Carigradska 24, Beograd

Opis:

1.Dan -  Beograd – Bajina Bašta – Perućac - Tara –Beograd

Polazak u jutarnjim časovima (tačno vreme i mesto polaska biće poznato najkasnije 2 dana pre putovanja)


Vožnja preko Čačka i Užica sa pauzom po potrebi. Dolazak do poznate Kućice na steni. Već tri decenije, “Kućica na steni”,predstavlja jedan od najoriginalnijih graditeljskih poduhvata i autentični simbol ovog kraja.Davne 1968., uz pomoć nekolicine drugara, zaljubljenika u reku, na velikoj steni na sredini Drine podigao ju je Milija Mandić zvani Gljiva. Fotostop radi slikanja I nastavak putovanja ka Bajinoj Bašti. Obilazak Bajine Bašte. Slobodno vreme a nakon toga polazak do jezera Perućac. Ukrcavanje na Brod i vožnja jezerom u trajanju od 2 časa a zatim nastavak putovanja do mesta  Perućac i obilazak najkraće reke u Srbiji reke Godina koja je duga svega 365 metara.


U naselju Perućac, desetak kilometara od Bajine Bašte, teče verovatno najkraća reka u svetu. Duga je ravno 365 metara, pa mnogi kažu da je REKA VRELO, bistra kao oko, duga – godinu dana. Ova reka koja se posle kraćeg toka i predivnog vodopada uliva u Drinu, ima sve što imaju i one mnogo veće svetske reke – veliki, moćni izvor iz koga kulja beličasta voda, jedan ribnjak na desnoj obali, vodenicu na levoj, jednu levu pritoku u vidu bistrog potočića, naselje na levoj obali, dva mosta.


U blizini reke Vrelo nalazi se lokalitet Mramorje,gde postoji srednjevekovno groblje koje je ispunjeno nadgrobnim spomenicima-STEĆCIMA. Najstariji potiču iz XIV i XV veka, a ima ih različitih po veličini i načinu obrade, od krečnjačkih sarkofaga dužine 2 m a širine i visine 1m do položenih nadgrobnih ploča. Ispitivanja 50-tih XX utvrđeno je da je od nekada zabečeženih 200 sada je sačuvano svega 93 spomenika. Samo nekoliko primeraka je ukrašeno klesanjem ( mač, štit, krug i polumesec ). Obilazak reke Vrelo i slobodno vreme za ručak. Za grupni ručak obavezna prijava pri rezervaciji, plaćanje vodiču na licu mesta.Nakon pauze odlazak za Bajinu Baštu..


Kraća vožnja do Bajine Bašte. Slobodno vreme u centru. U dogovoreno vreme polazak za Beograd. Vožnja sa pauzom po potrebi. Dolazak u Beograd na mesto polaska u kasnim večernjim satima. Kraj programa.Ulogujte se da bi ostavili komentar

Cena: 25 EUR

DostupnostOglas nije dostupan za izdavanje u označenim datumima


Ulogujte se da bi poslali upit


KAKO SE KORISTI

postavi oglas

Postavi oglas

eRent je lak za korišćenje – potrebno je da se ulogujete na našu platformu, napravite profil i postavite oglas.
Uz oglas se može dodati fotografija ili link sa Youtube-a.

Prvi oglas u trajanju od 6 meseci je besplatan. Sledeći oglas košta 499 rsd za 30 dana

Važna napomena: Portal eRent se ne bavi oglašavanjem prodaje proizvoda.

pronadji oglas

Pronađi oglas

Ukoliko ste u potrazi za nekretninom, automobilom, radnom mašinom, audio i video opremom, salom za proslave, dečijom igraonicom ili želite da odete na zasluženi odmor; eRent je mesto na kojem ćete bez provizije i posrednika naći (skoro) sve.

Ukucajte željenu reč u pretraživač, pregledajte oglase i izaberite ono što Vama odgovara. u.

dostupnost

Raspoloživost/dostupnost

Na našem kalendaru možete proveriti datum kada je predmet iznajmljivanja zauzet ili slobodan. Ukoliko je predmet dostupan, na raspolaganju su vam kontakti osoba: e-mail ili telefon.

eRent nije posrednik u iznajmljivanju, već samo mesto na kojem možete pronaći sve što vam je potrebno. Bez provizije i bez posrednika.